4. Banjaluški m:tel polmaraton Rezultati
MENU
Proga Banjaluškega m:tel polmaratona

Proga dolžine 21,1 km, ki poteka v enem krogu, je novost 4. Banjaluškeg m:tel polmaratona. Nova polmaratonska trasa je dobila uraden certifikat AIMS-a in je uvrščena na popis polmaratonskih prog pri katerih se rezultat šteje za olimpijsko normo, nacionalne, kontinentalne in svetovne rekorde. Zraven osebnega rekorda, tekači v Banjaluki zdaj lahko pridobijo tudi kvalifikacijski čas za velike svetovne maratone, kot so New York in podobno. Trasa je zelo ravna in zaradi tega je idealna za doseganje osebnih rekordov. Proga poteka skozi dišeče zelene aleje, parke in najpomembnejše banjaluške ulice in naselja, a končni cilj je najpomembnejši zgodovinski objekt v mestu – trdnjava Kastel. V primerjavi z prejšnjimi leti, vzdolž trase je povečano število okrepčevalnih stojnic, katere so razvrščene na približno vsaka 2 km. Tekaška prireditev vključuje tudi varovanje trase ter ima zdravniško oskrbo.

Proga Štafetnega polmaratona

G-Drive štafetni polmaraton poteka na isti trasi kot 4. Banjaluški m:tel polmaraton. Proga je v tem primeru namenjena ekipam z 2, 3 ali 4 udeleženca. Vsaki tekač teče 5 ali 10 kilometrov, odvisno od števila članov v ekipi. Novo traso dolžine 21,1 km, v enem krogu, tekmovalci morajo preteči za 4 ure. Na progi so zaznamovani punkti kjer bodo tekmovalci razmenjali štafete. Zadnjeg tekača bo ekipa počakala na koncu proge, da bi vsi skupaj pritekli v cilj. Celotna trasa je obskrbljena z okrepnimi stojnicami ter ekipo zdravniške pomoči. Tekmovalci bodo svojo fizično moč testirali na ravni progi, ki je idealna za doseganje odličnih rezultatov in poteka skozi najlepše dele Banjaluke do trdnjave Kastel.

Steza - FunRun

Steza dolžine 2,5 km je namenjena za rekreativce in meščane Banjaluke, ki se bodo udeležili teka zadovoljstva „Nektar Fun Run“. Steza se rasteza v središču mesta – od Boske do trdnjave Kastel. Območje štarta je v ulici „Kralja Petra I Karadjordjeviča“, na vhodu v park „Petar Kočič“. Trasa poteka do Narodneg gledališča RS, po kateri bodo udeleženci pretekli prvi kilometer in prestopili v ulico „Vase Pelagiča“ in nato čez ulico „Vojvode Radomira Putnika“ spet pritečejo v središče mesta, pred veleblagovnico „Boska“. Zadnji del steze vodi skozi „Tržničko“ ulico do cilja ki je v trdnjavi Kastel. Ta steza je prizorišče vseh generacij in udeleženci se sami odločajo ali bodo na stezi z rolerji, sprehajali se ali pa tekli.

Steza - School Run

Progom dolžine 700 metrov v teku „Balans + School Run“ bodo prvič tega leta tekli šolarji . Steza se rasteza od Boske do trdnjave Kastel. Območje štarta je v ulici „Kralja Petra I Karadjordjeviča“ in se teče zraven veleblagovnice „Boska“ in hotela „Palas“, potem skozi „Tržničko“ ulico do cilja ki se nahaja v trdnjavi Kastel. Proga je prilagojena starosti udeležencev in to leto so učenci banjaluških osnovnih in srednjih šol, oziroma otroci in najstniki od 11 do 19 let. Tek na tej progi ima za namen da šolarjem skozi tekmovanje, zabavo in družbo približa rekreativni šport, ter dolgoročno razvija zdrav življenski slog. Učenci se tekmujejo v različnih kategorijah, za najboljši osebni, razredni in šolski rezultat.

Steza - Bambini

Steza za najmlajše Banjalučane teka „Tropic Bambini maraton“ je dolga 250 metrov. Udeleženci bodo otroci od 2 do 6 let. Območje štarta tega teka je parkirišče pred trdnjavo Kastel in majhna pot vodi naravnost do cilja ki se nahaja v zidinah trdnjave Kastel. Najmlajši maratonci lahko na stezi hodijo ali tečejo, v spremstvu staršev ali vzgojiteljev. Vsi ki pritečejo skozi ciljna vrata, dobijo finalne medalje. S potporo vrtcev, steza je zasnovana tako da bi animirala čim večje število otrok, da se od najmlajših dni ukvarjajo s športnimi dejavnostmi. S tekom teh 250 metrov fantki in deklice skozi zabavo in družbo s svoji vrstniki, že od zgodnje mladosti uvajajo rekreacijske dejavnosti v svoje življenje. Tek na tej stezi je humanitarnega značaja.

SPONZORJI

Grad Banjaluka Proljeće u Banjaluci Vlada RS Vivia m:tel Gazprom Petrol Nektar Tropic&mojMarket Balans+ Sport Vision Prointer Verano Motors Rafting centar Kanjon EFT Group Kakanj Cement